openHab - messages received, items/channels not updated



  • Hello everyone,

    I'm currently running the latest version of the MySensors binding on a fresh install of Openhab 2.5.1 on RaspberryPi.

    At the moment I am using a serial gateway (arduino pro mini 3.3v 8MHz w/ RFM69HW) connected through the RPi GPIO with one remote MySensors node for testing. The nodes can successfully communicate with each other and the serial gateway can successfully pass its messages onto Openhab, however the received messages do not update the appropriate channels or items.

    My setup is as such:

    • The gateway is programmed with standard GatewaySerial sketch, modified to use the RFM69HW and operate at 38.4k baud rate
    • The node is using a BMP180 with the definitions:
    #define SKETCH_NAME     "BMP180Node"
    #define SKETCH_VERSION  "1.0"
    #define MY_NODE_ID      7
    #define MY_RADIO_RFM69
    #define MY_RFM69_NEW_DRIVER
    #define MY_RFM69_FREQUENCY RFM69_915MHZ
    #define MY_IS_RFM69HW 
    
    #include <MySensors.h>
    #include <Wire.h>     // Wire.h for I2C comm.
    #include <Adafruit_BMP085.h> // Comm via I2C on A4/A5
    
    Adafruit_BMP085 BMP180;
    #define childID_BMP_T 1                         // Child ID, Temperature
    #define childID_BMP_P 2                         // Child ID, Pressure
    MyMessage msg_BMP_T(childID_BMP_T, V_TEMP);       // Initialize message
    MyMessage msg_BMP_P(childID_BMP_P, V_PRESSURE);   // Initialize message
    
    void presentation() {
      sendSketchInfo(SKETCH_NAME, SKETCH_VERSION);
      present(childID_BMP_T, S_TEMP, "BMP180 Temp");
      present(childID_BMP_P, S_BARO, "BMP180 Baro");
    }
    void setup() { 
      BMP180.begin();
      sleep(2000);
    }
    
    void loop() {
        float BMP_TValue = BMP180.readTemperature();    // Get Temp
        long BMP_PValue = BMP180.readPressure();        // Get Pressure
        send(msg_BMP_T.set(BMP_TValue, 1));
        send(msg_BMP_P.set(BMP_PValue, 1));
        sleep(10000);
    }
    

    My Openhab is configured with the following Things / Items / Sitemap information:

    //Things file
    Bridge mysensors:bridge-ser:MyGW     [ serialPort="/dev/ttyAMA0", sendDelay=200, baudRate=38400, networkSanCheckEnabled=true] {
        temperature     N007C001  [ nodeId=7, childId=1 ]
        baro            N007C002  [ nodeId=7, childId=2 ]
    }
    
    //Items file
    Number      myTemp              "Temperature"      { channel="mysensors:temperature:MyGW:N007C001:temp" }
    Number      myBaro              "Pressure"         { channel="mysensors:baro:MyGW:N007C002:baro" }
    DateTime    myBaro_lastupdate   "Last Update"      { channel="mysensors:baro:MyGW:N007C002:lastupdate" }
    
    //Sitemap
    sitemap default label="490AL" {
        Text item=myTemp
        Text item=myBaro
        Text item=myBaro_lastupdate
    }
    

    The log files give the following:

    2020-02-16 14:36:41.797 [INFO ] [el.core.internal.ModelRepositoryImpl] - Loading model 'mysensors.items'
    2020-02-16 14:36:42.508 [INFO ] [el.core.internal.ModelRepositoryImpl] - Loading model 'mapdb.persist'
    2020-02-16 14:36:43.595 [INFO ] [el.core.internal.ModelRepositoryImpl] - Loading model 'default.sitemap'
    2020-02-16 14:36:44.006 [INFO ] [el.core.internal.ModelRepositoryImpl] - Loading model 'mysensors.things'
    2020-02-16 14:36:47.909 [INFO ] [thome.model.lsp.internal.ModelServer] - Started Language Server Protocol (LSP) service on port 5007
    2020-02-16 14:36:50.776 [INFO ] [.dashboard.internal.DashboardService] - Started Dashboard at http://10.0.0.3:8080
    2020-02-16 14:36:50.778 [INFO ] [.dashboard.internal.DashboardService] - Started Dashboard at https://10.0.0.3:8443
    2020-02-16 14:36:57.427 [INFO ] [ui.habmin.internal.servlet.HABminApp] - Started HABmin servlet at /habmin
    2020-02-16 14:36:57.755 [INFO ] [panel.internal.HABPanelDashboardTile] - Started HABPanel at /habpanel
    2020-02-16 14:36:57.994 [INFO ] [openhab.ui.paper.internal.PaperUIApp] - Started Paper UI at /paperui
    2020-02-16 14:36:59.226 [DEBUG] [nsors.handler.MySensorsBridgeHandler] - Initialization of the MySensors bridge
    
    ==> /var/log/openhab2/events.log <==
    2020-02-16 14:36:59.206 [hingStatusInfoChangedEvent] - 'mysensors:bridge-ser:MyGW' changed from UNINITIALIZED to INITIALIZING
    
    ==> /var/log/openhab2/openhab.log <==
    2020-02-16 14:36:59.312 [DEBUG] [ensors.factory.MySensorsCacheFactory] - Cache file: given_ids.cached exist.
    2020-02-16 14:36:59.316 [DEBUG] [ensors.factory.MySensorsCacheFactory] - Cache (given_ids) content: [0, 21, 7]
    2020-02-16 14:36:59.347 [DEBUG] [col.serial.MySensorsSerialConnection] - Enabling connection watchdog
    2020-02-16 14:36:59.354 [DEBUG] [col.serial.MySensorsSerialConnection] - Connecting to /dev/ttyAMA0 [baudRate:38400]
    2020-02-16 14:36:59.359 [ERROR] [nal.common.AbstractInvocationHandler] - An error occurred while calling method 'ThingHandler.initialize()' on 'org.openhab.binding.mysensors.handler.MySensorsBridgeHandler@32c9fe': bundleContext
    java.lang.NoSuchFieldError: bundleContext
    	at org.openhab.binding.mysensors.handler.MySensorsBridgeHandler.registerDeviceDiscoveryService(MySensorsBridgeHandler.java:216) ~[?:?]
    	at org.openhab.binding.mysensors.handler.MySensorsBridgeHandler.initialize(MySensorsBridgeHandler.java:86) ~[?:?]
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_222]
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_222]
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_222]
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498) ~[?:1.8.0_222]
    	at org.eclipse.smarthome.core.internal.common.AbstractInvocationHandler.invokeDirect(AbstractInvocationHandler.java:152) [bundleFile:?]
    	at org.eclipse.smarthome.core.internal.common.Invocation.call(Invocation.java:52) [bundleFile:?]
    	at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266) [?:1.8.0_222]
    	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1149) [?:1.8.0_222]
    	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:624) [?:1.8.0_222]
    	at java.lang.Thread.run(Thread.java:748) [?:1.8.0_222]
    2020-02-16 14:36:59.395 [ERROR] [core.thing.internal.ThingManagerImpl] - Exception occurred while initializing handler of thing 'mysensors:bridge-ser:MyGW': bundleContext
    java.lang.NoSuchFieldError: bundleContext
    	at org.openhab.binding.mysensors.handler.MySensorsBridgeHandler.registerDeviceDiscoveryService(MySensorsBridgeHandler.java:216) ~[?:?]
    	at org.openhab.binding.mysensors.handler.MySensorsBridgeHandler.initialize(MySensorsBridgeHandler.java:86) ~[?:?]
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_222]
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_222]
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_222]
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498) ~[?:1.8.0_222]
    	at org.eclipse.smarthome.core.internal.common.AbstractInvocationHandler.invokeDirect(AbstractInvocationHandler.java:152) [bundleFile:?]
    	at org.eclipse.smarthome.core.internal.common.Invocation.call(Invocation.java:52) [bundleFile:?]
    	at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266) [?:1.8.0_222]
    	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1149) [?:1.8.0_222]
    	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:624) [?:1.8.0_222]
    	at java.lang.Thread.run(Thread.java:748) [?:1.8.0_222]
    2020-02-16 14:36:59.431 [DEBUG] [col.serial.MySensorsSerialConnection] - Serial port event listener started
    2020-02-16 14:36:59.433 [DEBUG] [col.serial.MySensorsSerialConnection] - Successfully connected to serial port.
    2020-02-16 14:36:59.458 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsWriter] - Sending to MySensors: 0;0;3;0;2;
    2020-02-16 14:36:59.472 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;2;2.3.2
    2020-02-16 14:36:59.477 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Good,Gateway is up and running! (Ver:2.3.2)
    2020-02-16 14:36:59.518 [DEBUG] [ensors.factory.MySensorsCacheFactory] - Writing on cache given_ids, content: [0,21,7]
    2020-02-16 14:36:59.524 [INFO ] [col.serial.MySensorsSerialConnection] - Successfully connected to MySensors Bridge.
    
    ==> /var/log/openhab2/events.log <==
    2020-02-16 14:36:59.396 [hingStatusInfoChangedEvent] - 'mysensors:bridge-ser:MyGW' changed from INITIALIZING to UNINITIALIZED (HANDLER_INITIALIZING_ERROR): bundleContext
    2020-02-16 14:36:59.407 [hingStatusInfoChangedEvent] - 'mysensors:temperature:MyGW:N007C001' changed from UNINITIALIZED to UNINITIALIZED (BRIDGE_UNINITIALIZED)
    2020-02-16 14:36:59.411 [hingStatusInfoChangedEvent] - 'mysensors:baro:MyGW:N007C002' changed from UNINITIALIZED to UNINITIALIZED (BRIDGE_UNINITIALIZED)
    2020-02-16 14:36:59.501 [hingStatusInfoChangedEvent] - 'mysensors:bridge-ser:MyGW' changed from UNINITIALIZED (HANDLER_INITIALIZING_ERROR): bundleContext to ONLINE
    
    ==> /var/log/openhab2/openhab.log <==
    2020-02-16 14:37:04.755 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9036793 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=1,c=1,t=0,pt=7,l=5,sg=0:23.5
    2020-02-16 14:37:04.760 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;1;1;0;0;23.5
    2020-02-16 14:37:04.763 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:37:04.766 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 1 not present in node 7
    2020-02-16 14:37:04.973 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9037010 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=2,c=1,t=4,pt=7,l=5,sg=0:100770.0
    2020-02-16 14:37:04.977 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;2;1;0;4;100770.0
    2020-02-16 14:37:04.979 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:37:04.980 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 2 not present in node 7
    2020-02-16 14:37:14.957 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9046990 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=1,c=1,t=0,pt=7,l=5,sg=0:23.5
    2020-02-16 14:37:14.962 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;1;1;0;0;23.5
    2020-02-16 14:37:14.964 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:37:14.968 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 1 not present in node 7
    2020-02-16 14:37:15.010 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9047042 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=2,c=1,t=4,pt=7,l=5,sg=0:100767.0
    2020-02-16 14:37:15.015 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;2;1;0;4;100767.0
    2020-02-16 14:37:15.017 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:37:15.020 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 2 not present in node 7
    
    // ...this repeated until sensor node was manually restarted...
    
    2020-02-16 14:38:44.864 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9136855 TSF:MSG:READ,7-7-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0:
    2020-02-16 14:38:44.872 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9136873 TSF:MSG:BC
    2020-02-16 14:38:44.883 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9136881 TSF:MSG:FPAR REQ,ID=7
    2020-02-16 14:38:44.894 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9136893 TSF:PNG:SEND,TO=0
    2020-02-16 14:38:44.903 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9136904 TSF:CKU:OK
    2020-02-16 14:38:44.911 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9136912 TSF:MSG:GWL OK
    2020-02-16 14:38:45.734 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9137721 TSF:MSG:SEND,0-0-7-7,s=255,c=3,t=8,pt=1,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:0
    2020-02-16 14:38:46.872 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9138862 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=255,c=3,t=24,pt=1,l=1,sg=0:1
    2020-02-16 14:38:46.884 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9138880 TSF:MSG:PINGED,ID=7,HP=1
    2020-02-16 14:38:47.119 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139105 TSF:MSG:SEND,0-0-7-7,s=255,c=3,t=25,pt=1,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:1
    2020-02-16 14:38:47.142 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139132 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=255,c=3,t=15,pt=6,l=2,sg=0:0100
    2020-02-16 14:38:47.378 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139363 TSF:MSG:SEND,0-0-7-7,s=255,c=3,t=15,pt=6,l=2,sg=0,ft=0,st=OK:0100
    2020-02-16 14:38:47.403 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139390 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=255,c=0,t=17,pt=0,l=5,sg=0:2.3.2
    2020-02-16 14:38:47.408 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;255;0;0;17;2.3.2
    2020-02-16 14:38:47.410 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Presentation Message received
    2020-02-16 14:38:47.423 [DEBUG] [ensors.factory.MySensorsCacheFactory] - Writing on cache given_ids, content: [0,21,7]
    2020-02-16 14:38:47.435 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139425 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=255,c=3,t=6,pt=1,l=1,sg=0:0
    2020-02-16 14:38:47.440 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;255;3;0;6;0
    2020-02-16 14:38:47.442 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - I_CONFIG request received from M, answering: (is imperial?)false
    2020-02-16 14:38:47.446 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsWriter] - Sending to MySensors: 7;255;3;0;6;M
    2020-02-16 14:38:47.483 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139470 TSF:MSG:SEND,0-0-7-7,s=255,c=3,t=6,pt=0,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:M
    2020-02-16 14:38:47.509 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139496 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=255,c=3,t=11,pt=0,l=10,sg=0:BMP180Node
    2020-02-16 14:38:47.522 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;255;3;0;11;BMP180Node
    2020-02-16 14:38:47.540 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139531 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=255,c=3,t=12,pt=0,l=3,sg=0:1.0
    2020-02-16 14:38:47.552 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;255;3;0;12;1.0
    2020-02-16 14:38:47.615 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139603 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=1,c=0,t=6,pt=0,l=11,sg=0:BMP180 Temp
    2020-02-16 14:38:47.621 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;1;0;0;6;BMP180 Temp
    2020-02-16 14:38:47.623 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Presentation Message received
    2020-02-16 14:38:47.628 [DEBUG] [ensors.factory.MySensorsCacheFactory] - Writing on cache given_ids, content: [0,21,7]
    2020-02-16 14:38:47.666 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139654 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=2,c=0,t=8,pt=0,l=11,sg=0:BMP180 Baro
    2020-02-16 14:38:47.672 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;2;0;0;8;BMP180 Baro
    2020-02-16 14:38:47.674 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Presentation Message received
    2020-02-16 14:38:47.679 [DEBUG] [ensors.factory.MySensorsCacheFactory] - Writing on cache given_ids, content: [0,21,7]
    2020-02-16 14:38:47.710 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139701 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=255,c=3,t=26,pt=1,l=1,sg=0:2
    2020-02-16 14:38:47.942 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9139929 TSF:MSG:SEND,0-0-7-7,s=255,c=3,t=27,pt=1,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:1
    
    2020-02-16 14:38:50.230 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9142218 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=1,c=1,t=0,pt=7,l=5,sg=0:23.4
    2020-02-16 14:38:50.234 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;1;1;0;0;23.4
    2020-02-16 14:38:50.237 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:38:50.239 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 1 found in node 7
    2020-02-16 14:38:50.282 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9142267 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=2,c=1,t=4,pt=7,l=5,sg=0:100761.0
    2020-02-16 14:38:50.286 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;2;1;0;4;100761.0
    2020-02-16 14:38:50.289 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:38:50.291 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 2 found in node 7
    
    2020-02-16 14:39:00.265 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9152247 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=1,c=1,t=0,pt=7,l=5,sg=0:23.4
    2020-02-16 14:39:00.269 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;1;1;0;0;23.4
    2020-02-16 14:39:00.273 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:39:00.276 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 1 found in node 7
    2020-02-16 14:39:00.337 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 0;255;3;0;9;9152317 TSF:MSG:READ,7-7-0,s=2,c=1,t=4,pt=7,l=5,sg=0:100762.0
    2020-02-16 14:39:00.341 [DEBUG] [rsAbstractConnection$MySensorsReader] - Message from gateway received: 7;2;1;0;4;100762.0
    2020-02-16 14:39:00.344 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Node 7 found in gateway
    2020-02-16 14:39:00.346 [DEBUG] [rs.internal.gateway.MySensorsGateway] - Child 2 found in node 7
    
    // ...this repeats indefinitely...
    

    From this I conclude that the messages are successfully received by the gateway and read by openhab. Openhab confirms it has been received but does not pass the data onto the associated channel or item. But I cannot figure out why...

    I searched both the MySensors and Openhab forums but could not find anyone with a similar problem... does anyone have any insight or can point me in the right direction?

    I have considered migrating to an arduino-less gateway (RFM69 directly into GPIO of the RPi) but I do not think this is the source of the problem (my arduino hat for the RPi was already built from a previous project).

    Any help would be appreciated.

    Thanks and regards,
    ThkUF


  • Hero Member

    @ThkUF Please update the MySensors binding jar (manually or by eclipse marketplace). The bundleContext error is produced by the older binding version for 2.4. I've updated both sources at the weekend and they should present you the latest version.



  • Hi @TimO ,

    I have manually updated the MySensors Binding to the 2.5.0 Snapshot and this has resolved the problem.

    I had originally followed these instructions but did not realize the "download binding" button linked to the 2.4.0 Snapshot. Would you be able to update the link in the installation instructions for future reference? I had to modify the download link to find the 2.5.0 Snapshot:
    http://www.oberfoell.com/openhab2/org.openhab.binding.mysensors-2.5.0-SNAPSHOT.jar

    Thank you for the response & for the hard work you have done over the years to develop this.

    Best regards,
    ThkUF

    Thank


  • Hero Member

    @ThkUF Oh yeah, thank you. I've changed the download link and I'm glad it is working for you!


Log in to reply
 

Suggested Topics

  • 10
  • 3
  • 1
  • 2
  • 2
  • 1
  • 5
  • 5

252
Online

9.2k
Users

9.9k
Topics

103.2k
Posts