[Solved] MQTT ESP8266 Gateway 1.6



  • Re: MQTT Broker support in MySensors 1.6

    I running ver 1.6 from 19 Jan 2016 version with a RFM69 radio, all work well for a few hours, then it appears that the gateway stops communication with the broker, looks like the MQTT task and the WiFi task are no longer communication.

    I can still PING the gateway, so the WiFi stack is running......

    From debug port...

    0;255;3;0;9;Attempting MQTT connection...
    0;255;3;0;9;Attempting MQTT connection...
    0;255;3;0;9;read: 1-1-0 s=1,c=2,t=24,pt=0,l=0,sg=0:
    0;255;3;0;9;Attempting MQTT connection...
    0;255;3;0;9;Attempting MQTT connection...
    0;255;3;0;9;read: 1-1-0 s=1,c=2,t=24,pt=0,l=0,sg=0:
    0;255;3;0;9;Attempting MQTT connection...
    0;255;3;0;9;Attempting MQTT connection...

    Also, I noted that the WiFi stack is still acting as an access point. Is there a way to turn off just the access point??

    Thanks
    0;255;3;0;9;read: 1-1-0 s=1,c=2,t=24,pt=0,l=0,sg=0:



  • I've done some more testing, It stop working in 3 to 4 hours, very consistent over the last 24 hrs. I have changes ESP8266, same issue, ESP code is ver 2.0..

    It also appears that the code may not be trying to close, open the WiFi connection when there is a network error...

    Anyone have any ideas??



  • This has been fixed.... It was an error on my part, I had a unlisted device with the same IP address as the GW... it was a pain to find this as GW would work for 3 to 4 hours.

    I have tested removing access point and GW re covers
    I remove MWTT broker and GW recovers


  • Mod

    Great that you found a solution, thanks for reporting back!


Log in to reply
 

Suggested Topics

  • 24
  • 13
  • 1
  • 1
  • 47
  • 2
  • 33
  • 25

3
Online

9.2k
Users

9.9k
Topics

103.2k
Posts