can't get D1 mini gateway sketch to work



  • Hi,

    I have an embarrassing question:

    I have a D1 mini with RF24 radio. The gateway (and sketch) worked fine in the past but as I moved apartments and switched routers, I have to upload a revised sketch in order to change the wifi settings.

    Sadly, I also switched laptops and changed to a Mac and have Arduino freshly installed now. I installed the ESP8266 boards and the mysensors library.

    Now, for some reason, the mysensors OTA Gateway sketch uploads but "nothing happens". I.e. the serial monitor stays blank (except for the gibberish that comes from restarting the D1 mini). I checked the baud rate and I checked the wifi but no new device appears. Strange.

    I uploaded a few other sketches like blink or the wifi scanner and those sketches work fine on the same D1 mini...

    Does anybody have an idea what I am doing wrong or what I forgot? This drives me crazy...

    Any help is much appreciated!!!



  • A good start would be to post the sketch 🙂



  • I did more googling and think it has something to do with the MacOS Big Sur and Arduino v3 of the ESP8266 board software do not play together with mysensors. I'm currently try to find a fix.

    The sketch is literally the original sktech with my wifi / IP settings. A number of other original mysensors sketches are also not working, so it seems a mysensor issue.



  • I fixed the issue by using the ESP8266 2.7.4 board software and installing https://github.com/espressif/esptool/archive/v3.0.zip and https://github.com/pyserial/pyserial/archive/v3.4.zip and replacing the esptool and pyserial folders in ~/Library/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.7.4/tools/

    If anybody has a fix for 3.0.2, it would be very much welcome!


Log in to reply
 

Suggested Topics

  • 4
  • 4
  • 7
  • 5
  • 3
  • 3
  • 12
  • 3

138
Online

10.5k
Users

10.8k
Topics

110.6k
Posts