help with pairing



  • hi all should the nodes pair with the gateway idiomatically ?

    I have a new gateway running on pi and from what I can tell sees the radio on

    have loaded mock sensors code on a nano and get the following output on the tty window

    6 MCO:BGN:INIT NODE,CP=RNNNA---,REL=255,VER=2.3.1
    26 TSM:INIT
    27 TSF:WUR:MS=0
    33 TSM:INIT:TSP OK
    35 TSM:INIT:STATID=254
    37 TSF:SID:OK,ID=254
    39 TSM:FPAR
    75 TSF:MSG:SEND,254-254-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    2083 !TSM:FPAR:NO REPLY
    2085 TSM:FPAR
    2121 TSF:MSG:SEND,254-254-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    4129 !TSM:FPAR:NO REPLY
    4131 TSM:FPAR
    4167 TSF:MSG:SEND,254-254-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    6175 !TSM:FPAR:NO REPLY
    6177 TSM:FPAR
    6213 TSF:MSG:SEND,254-254-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    8221 !TSM:FPAR:FAIL
    8222 TSM:FAIL:CNT=1
    8224 TSM:FAIL:DIS
    8226 TSF:TDI:TSL

    not sure how I see what the pi os doing its on Doniticz cant see any sensors in there but can see the gw added

    am I missing something?

    thanks

    Arden


  • Mod

    @arden the node is searching for the gateway, but doesn't get a reply. What does the log from your gateway say?



  • Ive sorted it

    put it next to the pi and it worked then realised I had not put a cap in the PI's radio did that and its now working fine

    only had 10 micro_F but seems to be working ok

    end Battery Level
    3838 TSF:MSG:SEND,254-254-0-0,s=255,c=3,t=0,pt=1,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:6
    Request Time
    4349 TSF:MSG:SEND,254-254-0-0,s=255,c=3,t=1,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    4365 TSF:MSG:READ,0-0-254,s=255,c=3,t=1,pt=0,l=10,sg=0:1557689248
    Time value received: 1557689248
    Temperature is: 2
    4859 TSF:MSG:SEND,254-254-0-0,s=7,c=1,t=0,pt=4,l=4,sg=0,ft=0,st=OK:2
    Rain amount is: 6
    4868 TSF:MSG:SEND,254-254-0-0,s=11,c=1,t=6,pt=4,l=4,sg=0,ft=0,st=OK:6
    Rain rate is: 0
    4879 TSF:MSG:SEND,254-254-0-0,s=11,c=1,t=7,pt=7,l=5,sg=0,ft=0,st=OK:0.0
    4887 TSF:MSG:SEND,254-254-0-0,s=255,c=3,t=0,pt=1,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:6



  • need to do it with a few live sensors then will be happy

    but going to call that a win for today

    thanks for the swift replay


  • Mod

    great work @arden, thanks for reporting back!


 

233
Online

8.4k
Users

9.3k
Topics

97.9k
Posts