Rule to send message to Node



  • Hi,

    I have this simple rule to test data tx to a node:

    rule "Test"
    when
            Item Test_Btn changed
    then
            sendCommand(Test_Btn, "30;200;1;0;3;ON")
    end
    

    and Test_Btn is defined as the following item:

    Switch 		Test_Btn  "Test Btn"
    

    When I press the button, I get the following error:

    18:18:34.161 [INFO ] [smarthome.event.ItemCommandEvent    ] - Item 'Test_Btn' received command OFF
    18:18:34.182 [INFO ] [marthome.event.ItemStateChangedEvent] - Test_Btn changed from ON to OFF
    18:18:34.199 [ERROR] [.script.engine.ScriptExecutionThread] - Rule 'Test': The argument 'command' must not be null or empty.
    

    What does "The argument 'command' must not be null or empty" mean?



  • I came across this post while looking for some information, and I realize this post is quite old, but I wanted to resurrect it for a couple reasons:

    • It looks like OP made a few posts and then never came back since 2018, so maybe they gave up (I know I have been there, more than once). I have come across a lot of posts like this while looking things up and I always find it quite sad that they never so much as received a single reply.

    • There are almost 600 views, so clearly I am not the only one looking for this information.

    Therefore, @FredRoot, if you read this, just curious if you ever got it sorted.

    And for anyone else reading, OpenHAB has changed a bit in the meantime, but I am pretty familiar with it, and so I could post a working example should anyone need it. Although this is really more of an OpenHAB question, and therefore perhaps more appropriate for their forums.


Log in to reply
 

Suggested Topics

  • 5
  • 4
  • 2
  • 3
  • 3
  • 15
  • 6
  • 1

117
Online

9.5k
Users

10.2k
Topics

105.6k
Posts