MySGW 2.3 log hangs frequently in RaspberryPi



  • Hello,

    I have the latest MySensors Gateway in a raspberry PI3.
    Sometimes when I'm troubleshooting I have realized that the log hangs, and I thought it was the GW itself that was somehow hanging. However, when running the status command, the status is reported as fine and even the latest lines of the log are shown (and are more recent).

    Any idea how to solve this? With the log hanged, its difficult to troubleshoot....

    Printouts below.

    Thanks,
    Joaoabs

    pi@nettemp:~ $ date
    Sun Oct 14 11:06:32 WEST 2018
    pi@nettemp:~ $ tail -f /tmp/mysgw.log
    Oct 14 10:19:40 DEBUG TSF:MSG:SEND,0-0-50-50,s=255,c=3,t=17,pt=6,l=25,sg=1,ft=0,st=OK:<NONCE>
    Oct 14 10:19:41 DEBUG TSF:MSG:READ,50-50-0,s=40,c=1,t=1,pt=2,l=2,sg=1:66
    Oct 14 10:21:53 DEBUG TSF:SAN:OK
    Oct 14 10:26:52 DEBUG TSM:READY:NWD REQ
    Oct 14 10:26:52 DEBUG TSF:MSG:SEND,0-0-255-255,s=255,c=3,t=20,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    Oct 14 10:36:53 DEBUG TSF:SRT:OK
    Oct 14 10:36:53 DEBUG TSF:SAN:OK
    Oct 14 10:44:17 DEBUG TSF:MSG:READ,50-50-0,s=20,c=3,t=16,pt=0,l=0,sg=1:
    Oct 14 10:44:18 DEBUG !TSF:MSG:SEND,0-0-50-50,s=255,c=3,t=17,pt=6,l=25,sg=1,ft=0,st=NACK:<NONCE>
    Oct 14 10:44:18 DEBUG TSF:MSG:READ,50-50-0,s=
    ^C
    pi@nettemp:~ $ sudo systemctl status mysgw.service
    ● mysgw.service - MySensors Gateway daemon
       Loaded: loaded (/etc/systemd/system/mysgw.service; enabled)
       Active: active (running) since Fri 2018-10-12 00:06:52 WEST; 2 days ago
     Main PID: 458 (mysgw)
       CGroup: /system.slice/mysgw.service
               └─458 /usr/local/bin/mysgw -q
    
    Oct 14 11:04:00 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:READ,50-50-0,s=20,c=1,t=0,pt=7,l=5,sg=1:20.8
    Oct 14 11:04:00 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:READ,50-50-0,s=40,c=3,t=16,pt=0,l=0,sg=1:
    Oct 14 11:04:00 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:SEND,0-0-50-50,s=255,c=3,t=17,pt=6,l=25,sg=1,ft=0,st=OK:<NONCE>
    Oct 14 11:04:00 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:READ,50-50-0,s=40,c=1,t=1,pt=2,l=2,sg=1:64
    Oct 14 11:04:00 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:READ,50-50-0,s=199,c=3,t=16,pt=0,l=0,sg=1:
    Oct 14 11:04:00 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:SEND,0-0-50-50,s=255,c=3,t=17,pt=6,l=25,sg=1,ft=0,st=OK:<NONCE>
    Oct 14 11:04:01 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:READ,50-50-0,s=199,c=1,t=38,pt=7,l=5,sg=1:2.705
    Oct 14 11:04:01 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:READ,50-50-0,s=255,c=3,t=16,pt=0,l=0,sg=1:
    Oct 14 11:04:01 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:SEND,0-0-50-50,s=255,c=3,t=17,pt=6,l=25,sg=1,ft=0,st=OK:<NONCE>
    Oct 14 11:04:01 nettemp mysgw[458]: TSF:MSG:READ,50-50-0,s=255,c=3,t=0,pt=1,l=1,sg=1:57
    Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full.
    pi@nettemp:~ $ date
    Sun Oct 14 11:06:47 WEST 2018
    pi@nettemp:~ $ 
    pi@nettemp:~ $ head /tmp/mysgw.log
    Oct 12 00:06:52 INFO  Starting gateway...
    Oct 12 00:06:52 INFO  Protocol version - 2.3.0
    Oct 12 00:06:52 DEBUG MCO:BGN:INIT GW,CP=RPNGLS-X,VER=2.3.0
    Oct 12 00:06:52 DEBUG TSF:LRT:OK
    Oct 12 00:06:52 DEBUG TSM:INIT
    Oct 12 00:06:52 DEBUG TSF:WUR:MS=0
    Oct 12 00:06:52 DEBUG TSM:INIT:TSP OK
    Oct 12 00:06:52 DEBUG TSM:INIT:GW MODE
    Oct 12 00:06:52 DEBUG TSM:READY:ID=0,PAR=0,DIS=0
    Oct 12 00:06:52 DEBUG MCO:REG:NOT NEEDED
    
    
    

 

308
Online

7.9k
Users

8.8k
Topics

93.8k
Posts