RFM69CW Rpi Gateway to Arduino node issue



  • Hello,

    I'am trying to communicate between arduino uno and rpi gateway.
    I use MySensors 2.3.1 on each side and RFM69CW attach to it

    On arduino i use the RelayActuator example from MySensors with

    #define MY_NODE_ID 69
    #define MY_BAUD_RATE 9600
    #define MY_RADIO_RFM69
    

    On rpi side i compile it with

    ./configure --my-transport=rfm69 --my-rfm69-frequency=868 --my-gateway=mqtt --my-mqtt-publish-topic-prefix=mysensors-out --my-mqtt-subscribe-topic-prefix=mysensors-in --my-mqtt-client-id=mygateway1 --my-controller-ip-address=127.0.0.1
    

    When i launch rpi it seems ok

    Dec 19 17:44:12 INFO  Starting gateway...
    Dec 19 17:44:12 INFO  Protocol version - 2.3.1
    Dec 19 17:44:12 DEBUG MCO:BGN:INIT GW,CP=RPNGL---,REL=255,VER=2.3.1
    Dec 19 17:44:12 DEBUG TSF:LRT:OK
    Dec 19 17:44:12 DEBUG TSM:INIT
    Dec 19 17:44:12 DEBUG TSF:WUR:MS=0
    Dec 19 17:44:12 DEBUG TSM:INIT:TSP OK
    Dec 19 17:44:12 DEBUG TSM:INIT:GW MODE
    Dec 19 17:44:12 DEBUG TSM:READY:ID=0,PAR=0,DIS=0
    Dec 19 17:44:12 DEBUG MCO:REG:NOT NEEDED
    Dec 19 17:44:12 DEBUG MCO:BGN:STP
    Dec 19 17:44:12 DEBUG MCO:BGN:INIT OK,TSP=1
    Dec 19 17:44:12 DEBUG GWT:RMQ:MQTT RECONNECT
    Dec 19 17:44:12 DEBUG connected to 127.0.0.1
    Dec 19 17:44:12 DEBUG GWT:RMQ:MQTT CONNECTED
    Dec 19 17:44:12 DEBUG GWT:TPS:TOPIC=mysensors-out/0/255/0/0/18,MSG SENT
    Dec 19 17:44:12 DEBUG TSM:READY:NWD REQ
    Dec 19 17:44:14 DEBUG TSF:MSG:SEND,0-0-255-255,s=255,c=3,t=20,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    

    When i launch arduino it seems ok too

    209 MCO:BGN:INIT REPEATER,CP=RRNRA---,REL=255,VER=2.3.1
    335 MCO:BGN:BFR
    352 TSM:INIT
    365 TSF:WUR:MS=0
    385 TSM:INIT:TSP OK
    405 TSM:INIT:STATID=69
    429 TSF:SID:OK,ID=69
    451 TSM:FPAR
    1683 TSF:MSG:SEND,69-69-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    3759 !TSM:FPAR:NO REPLY
    

    Wiring is double check.
    What's wrong with me ? If anyone has an idea tell me.
    Thanks


 

334
Online

8.1k
Users

9.0k
Topics

95.4k
Posts