Changing NODE ID for sketch for existing NODE



  • Re: Modify Node ID?

    I tried this sketch using library 2.3.2 and got this error message

    Arduino: 1.8.4 (Windows 10), Board: "Arduino Pro or Pro Mini, ATmega328P (3.3V, 8 MHz)"
    
    C:\Program Files (x86)\Arduino\arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -built-in-libraries C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries -libraries C:\Users\swbob\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:pro:cpu=8MHzatmega328 -ide-version=10804 -build-path C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_build_998314 -warnings=default -build-cache C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_cache_486292 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -verbose D:\sketch_mar05a\sketch_mar05a.ino\sketch_mar05a.ino.ino
    C:\Program Files (x86)\Arduino\arduino-builder -compile -logger=machine -hardware C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -built-in-libraries C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries -libraries C:\Users\swbob\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:pro:cpu=8MHzatmega328 -ide-version=10804 -build-path C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_build_998314 -warnings=default -build-cache C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_cache_486292 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr -verbose D:\sketch_mar05a\sketch_mar05a.ino\sketch_mar05a.ino.ino
    Using board 'pro' from platform in folder: C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr
    Using core 'arduino' from platform in folder: C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr
    WARNING: Category '' in library LiquidCrystal is not valid. Setting to 'Uncategorized'
    Detecting libraries used...
    "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics  -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=8000000L -DARDUINO=10804 -DARDUINO_AVR_PRO -DARDUINO_ARCH_AVR   "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\eightanaloginputs" "C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_build_998314\sketch\sketch_mar05a.ino.ino.cpp" -o "nul"
    "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics  -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=8000000L -DARDUINO=10804 -DARDUINO_AVR_PRO -DARDUINO_ARCH_AVR   "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\eightanaloginputs" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors" "C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_build_998314\sketch\sketch_mar05a.ino.ino.cpp" -o "nul"
    "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics  -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=8000000L -DARDUINO=10804 -DARDUINO_AVR_PRO -DARDUINO_ARCH_AVR   "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\eightanaloginputs" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SPI\src" "C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_build_998314\sketch\sketch_mar05a.ino.ino.cpp" -o "nul"
    "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics  -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=8000000L -DARDUINO=10804 -DARDUINO_AVR_PRO -DARDUINO_ARCH_AVR   "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\eightanaloginputs" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SPI\src" "C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors\MyASM.S" -o "nul"
    "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics  -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=8000000L -DARDUINO=10804 -DARDUINO_AVR_PRO -DARDUINO_ARCH_AVR   "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\eightanaloginputs" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SPI\src" "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SPI\src\SPI.cpp" -o "nul"
    Generating function prototypes...
    "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics  -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=8000000L -DARDUINO=10804 -DARDUINO_AVR_PRO -DARDUINO_ARCH_AVR   "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\eightanaloginputs" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors" "-IC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SPI\src" "C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_build_998314\sketch\sketch_mar05a.ino.ino.cpp" -o "C:\Users\swbob\AppData\Local\Temp\arduino_build_998314\preproc\ctags_target_for_gcc_minus_e.cpp"
    In file included from D:\sketch_mar05a\sketch_mar05a.ino\sketch_mar05a.ino.ino:2:0:
    
    C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors/MySensors.h:426:2: error: #error No forward link or gateway feature activated. This means nowhere to send messages! Pretty pointless.
    
     #error No forward link or gateway feature activated. This means nowhere to send messages! Pretty pointless.
    
      ^
    
    Using library MySensors at version 2.3.2 in folder: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\MySensors 
    Using library SPI at version 1.0 in folder: C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\libraries\SPI 
    exit status 1
    Error compiling for board Arduino Pro or Pro Mini.
    `
    Hope it can be corrected
    Thanks`


  • @mntlvr That is not a sketch.

    Post the real sketch....

    Also note that 1.8.12 is the current IDE for arduino. Uninstall the one you are using and install the latest one.

    Then , on the node use the MySensors cleareeprom sketch (in examples) and try again.



  • Thanks skywatch but by running the latest NodeManager I did not have to change anything.


Log in to reply
 

Suggested Topics

  • 6
  • 21
  • 8
  • 12
  • 11
  • 55
  • 6
  • 6

166
Online

9.5k
Users

10.1k
Topics

105.0k
Posts