(homeassistant) mysensors.notify does nothing, (alternatives?)



  • I cant get mysensors.notify to work...

    in my configuration.yaml i put this:

    input_boolean:
      baum_fx_twinkle:
        name: Twinkle
        initial: off
    

    and in my automations.yaml i have this.

    - alias: 'send scene to map'
      trigger:
        platform: state
        entity_id: input_boolean.baum_fx_twinkle
        to: 'on'
      action:
        service: notify.mysensors
        data:
          message: twinkle
          target: 'lalelu 111 2'
    

    it works when i use MYSController with type c_set, subtype V_TEXT settings. but whenever i try to press the switch it does nothing... also there is nothing logged in MYSController.
    Same when i try to use the call-service-page in my homeassistant backend... just nothing - not even an error...

    does anyone have an idea? I checked for correct IDs and everything and in MYSController it definetly works... but homeassistant is very reluctant to do anything...



  • or does anybody have an alternative?

    i just want to send a V_TEXT to a node via the dashboard.


  • Plugin Developer

    Maybe add 'home assistant' to the topic title?



  • @alowhum

    good idea. thx.



  • let me ask differently again:

    did anybody get this:
    https://www.home-assistant.io/components/notify.mysensors/

    to work? i find no useful example and have the suspicion that it just doesnt work anymore since all the forumentries seem old and outdated?



  • sorry for spamming my own thread... i just want to keep updates coming in while debugging... i got it to the point where the homeassistant log tells me: "Unable to find service notify/mysensors".

    but apparently there is no known solution to do this. i even unplugged and restarted everything. i am hitting a dead end here...


 

204
Online

8.6k
Users

9.4k
Topics

99.0k
Posts