1.5.1 to 2.3.2 issues


  • Hero Member

    Hello,

    Today I migrated my gateway from 1.5.1 to 2.3.2, tested it fine.

    Then I started trying to reprogram my sensors to 2.3.2 and none works. No wiring changed, previously fine working (CO2, DSM dust sensor)

    16 MCO:BGN:INIT NODE,CP=RNNNA---,FQ=16,REL=255,VER=2.3.2
    26 TSM:INIT
    28 TSF:WUR:MS=0
    34 TSM:INIT:TSP OK
    36 TSF:SID:OK,ID=20
    38 TSM:FPAR
    41 ?TSF:MSG:SEND,20-20-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    2050 !TSM:FPAR:NO REPLY
    2052 TSM:FPAR
    2056 ?TSF:MSG:SEND,20-20-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    3899 TSF:MSG:READ,3-3-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0:
    3904 TSF:MSG:BC
    4063 !TSM:FPAR:NO REPLY
    4065 TSM:FPAR
    4069 ?TSF:MSG:SEND,20-20-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    5923 TSF:MSG:READ,3-3-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0:
    5928 TSF:MSG:BC
    6076 !TSM:FPAR:NO REPLY
    6078 TSM:FPAR
    6082 ?TSF:MSG:SEND,20-20-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=OK:
    7947 TSF:MSG:READ,3-3-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0:
    7952 TSF:MSG:BC
    8089 !TSM:FPAR:FAIL
    8090 TSM:FAIL:CNT=1
    8092 TSM:FAIL:DIS
    8094 TSF:TDI:TSL


  • Mod

    @epierre what does the log from the gateway say? Preferably for the same time, so the node side and the gateway side can be compared.


  • Hero Member

    will try to put it in debug mode. now I've added a 1u and 100u with no result


  • Hero Member

    intermediary result: I have started a second gateway and now the nodes do communicate... puzzled...

    I remove the extra gateway... same situation...

    so reprogram gateway with:
    #define MY_RF24_PA_LEVEL RF24_PA_LOW

    so it seems this was the responsible for this !

    thanks !


Log in to reply
 

Suggested Topics

116
Online

10.6k
Users

10.8k
Topics

111.0k
Posts