MySensors Sensebender Micro - Not able to upload sketches / enter in test-mode



  • Hi there!

    I bought 10 Sensebender Micro a couple of month ago, and finally was able to play with them during this weekend.

    I opened 3 of them and try to load a sketch on in just to try the FTDI programmer (I have been using UNOs and NANOs to avoid this until now!), but get the following output from the Arduino IDE using Sensebender Micro, Atmega328 1 Mhz configuration:

    Sketch uses 25,350 bytes (82%) of program storage space. Maximum is 30,720 bytes.
    Global variables use 814 bytes (39%) of dynamic memory, leaving 1,234 bytes for local variables. Maximum is 2,048 bytes.
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0xf9
    Problem uploading to board. See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0xf9
    avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
    avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0xf9

    The Sensebender Micro LED is always solid red, except when the sketch is uploading when it turns off.

    I was unable to read using the self-test-mode anything on the Serial Monitor.

    I also try with 2 more Sensebender Micro, and always get the same solid red LED with and without radio.

    I tried also to add them to my Domoticz environment (with several sensors) and was unable to read anything from them.

    Not sure what else to test, nor what the solid red LED means.

    Any help would be greatly appreciated!

    Tomás


  • Admin

    Could it be something wrong with your usb-cable or FTDI programmer?



  • May be... but I tried also other 2 sensebenders without FTDI programmer (using the pre-loaded sketch) with out results. So I guess there is something else wrong.


  • Admin

    Did you hook it up as per the guide on mysensors.org? Using a 3.3 volt supply?

    If you supplied the board via the ftdi, did you set it to 3.3v output?

    If you short tx/rx pins on the ftdi, do you get an echo when using a terminal emulator on the ftdi USB thingie?


 

312
Online

7.9k
Users

8.8k
Topics

93.8k
Posts