[SOLVED] Wifi Serialgateway error



  • Hi,

    I've been busy to setup Mynodes for a while now. After some dissapointments with the serial gateway (Not beeing supported until fix from mono) I tryed the wifi gateway. Installed the firmware correctly and connected to my wifi AP still it doesnt connects from the controller perspective.

    This is what the terminal says:
    11-8-2016 22:47:27: GATEWAY: Failed to connect to 192.168.0.37:5003. Remote host is not responding.

    Any thoughts?

    Kind Regards,
    Wodian van der Zee


  • Hero Member

    Is the controller and the GW in the same IP range (in the same subnetwork)?
    Can you ping your GW?

    What does your GWs serial output say if you add the following in the beginning of your sketch:

    #define MY_DEBUG // Enables debug messages in the serial log



  • Thank you for the quick respons. Will do this when im back home.



  • Found the reason:
    0;0;3;0;9;radio init fail

    Constantly rebooting.

    Any thoughts on how to fix this?



  • Update..

    Got my radio working now but now I have this:

    Terminal:
    12-8-2016 18:28:26: GATEWAY: Trying to connect...
    12-8-2016 18:28:26: GATEWAY: Connected to 192.168.0.37:5003
    12-8-2016 18:28:26: GATEWAY: Trying to communicate...
    12-8-2016 18:28:31: GATEWAY: Gateway is not responding.
    12-8-2016 18:28:36: GATEWAY: Gateway is not responding.

    Serial monitor:
    Client 0 connected
    0;0;3;0;14;Gateway startup complete.
    Client 0: 0;0;3;0;2;

    Exception (28):
    epc1=0x4000bf80 epc2=0x00000000 epc3=0x00000000 excvaddr=0x00000000 depc=0x00000000

    ctx: cont
    sp: 3ffef8b0 end: 3ffefb50 offset: 01a0

    Any Thoughts?


  • Mod

    @Wodian I assume you're using an esp, correct?
    Make sure you run mysensors 2.0.0 and the latest esp core.



  • @Yveaux That did the trick!

    The current download @ MyNodes.NET version is outdated!

    Thank you all for support and help!


 

Suggested Topics

368
Online

8.0k
Users

8.8k
Topics

94.3k
Posts