The gateway to the Raspberry Pi does not give the node address.



  • Hello. Help to deal with the problem.
    The gateway to the Raspberry Pi does not give the node address.
    Radio NRF24 works fine, packets from the node come:

    Jun 20 17:10:58 INFO  Starting gateway...
    Jun 20 17:10:58 INFO  Protocol version - 2.3.0
    Jun 20 17:10:58 DEBUG MCO:BGN:INIT GW,CP=RNNGL-Q-,VER=2.3.0
    Jun 20 17:10:58 DEBUG TSF:LRT:OK
    Jun 20 17:10:58 DEBUG TSM:INIT
    Jun 20 17:10:58 DEBUG TSF:WUR:MS=0
    Jun 20 17:10:58 DEBUG TSM:INIT:TSP OK
    Jun 20 17:10:58 DEBUG TSM:INIT:GW MODE
    Jun 20 17:10:58 DEBUG TSM:READY:ID=0,PAR=0,DIS=0
    Jun 20 17:10:58 DEBUG MCO:REG:NOT NEEDED
    Jun 20 17:10:58 DEBUG MCO:BGN:STP
    Jun 20 17:10:58 DEBUG MCO:BGN:INIT OK,TSP=1
    Jun 20 17:10:58 DEBUG GWT:RMQ:MQTT RECONNECT
    Jun 20 17:10:58 DEBUG connected to 127.0.0.1
    Jun 20 17:10:58 DEBUG GWT:RMQ:MQTT CONNECTED
    Jun 20 17:10:58 DEBUG GWT:TPS:TOPIC=mysensors-out/0/255/0/0/18,MSG SENT
    Jun 20 17:11:21 DEBUG TSF:MSG:READ,255-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0:
    Jun 20 17:11:21 DEBUG TSF:MSG:BC
    Jun 20 17:11:21 DEBUG TSF:MSG:FPAR REQ,ID=255
    Jun 20 17:11:21 DEBUG TSF:PNG:SEND,TO=0
    Jun 20 17:11:21 DEBUG TSF:CKU:OK
    Jun 20 17:11:21 DEBUG TSF:MSG:GWL OK
    Jun 20 17:11:22 DEBUG TSF:MSG:SEND,0-0-255-255,s=255,c=3,t=8,pt=1,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:0
    Jun 20 17:11:23 DEBUG TSF:MSG:READ,255-255-255,s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0:
    Jun 20 17:11:23 DEBUG TSF:MSG:BC
    Jun 20 17:11:23 DEBUG TSF:MSG:FPAR REQ,ID=255
    Jun 20 17:11:23 DEBUG TSF:CKU:OK,FCTRL
    Jun 20 17:11:23 DEBUG TSF:MSG:GWL OK
    Jun 20 17:11:24 DEBUG TSF:MSG:SEND,0-0-255-255,s=255,c=3,t=8,pt=1,l=1,sg=0,ft=0,st=OK:0
    Jun 20 17:11:25 DEBUG TSF:MSG:READ,255-255-0,s=146,c=3,t=3,pt=0,l=0,sg=0:
    Jun 20 17:11:25 DEBUG GWT:TPS:TOPIC=mysensors-out/255/146/3/0/3,MSG SENT
    Jun 20 17:11:27 DEBUG TSF:MSG:READ,255-255-0,s=109,c=3,t=3,pt=0,l=0,sg=0:
    Jun 20 17:11:27 DEBUG GWT:TPS:TOPIC=mysensors-out/255/109/3/0/3,MSG SENT
    Jun 20 17:11:29 DEBUG TSF:MSG:READ,255-255-0,s=72,c=3,t=3,pt=0,l=0,sg=0:
    Jun 20 17:11:29 DEBUG GWT:TPS:TOPIC=mysensors-out/255/72/3/0/3,MSG SENT
    Jun 20 17:11:31 DEBUG TSF:MSG:READ,255-255-0,s=35,c=3,t=3,pt=0,l=0,sg=0:
    Jun 20 17:11:31 DEBUG GWT:TPS:TOPIC=mysensors-out/255/35/3/0/3,MSG SENT
    

    If I install a "passive node", then the data begins to be transmitted


  • Mod

    Hi @ksandr, welcome to the forum!

    Handing out node IDs is handled by the controller. If you haven't already, connect a controller to the gateway.


 

384
Online

7.9k
Users

8.7k
Topics

93.6k
Posts