issue with V_TEXT sensor type



  • Hi all,
    I'm playing with LCD screen. I want to display in my LCD a string from my mqtt broker.
    Ex:
    OpenHAB --> MQTT Broker --> MQTT Gateway --> LCD (directly connected on gateway)

    I can send a message Ex: "TEST_LCD_1_MIKA_COOL":
    Result:

    0;0;3;0;9;Message arrived on topic: mygateway1-in/0/3/1/V_TEXT/47
    Incoming msg DATA: TEST_LCD_1_MIKA_COOL
    

    but when I send a shorter message Ex: "TEST_LCD_2_SUPER"

    0;0;3;0;9;Message arrived on topic: mygateway1-in/0/3/1/V_TEXT/47
    Incoming msg DATA: TEST_LCD_2_SUPERCOOL
    

    We can see that message.getString is false. It adds the end of the last string on this new string.

    buffer not empty ?

    My conf:

    void receive(const MyMessage &message) {
      // We only expect one type of message from controller. But we better check anyway.
      if (message.type==V_TEXT && message.sensor == LCD_CHILD) {
        lcd.clear();
        Serial.print("Incoming msg DATA: ");
        lcd.print("Incoming msg DATA: ");
        lcd.setCursor ( 0, 1 );
        Serial.println(message.getString());
        lcd.print(message.getString());
       } 
    }
    

    can you help me please ?

    Thanks in advance


  • Hardware Contributor

    Hi @mickaelh51
    See my post here: http://forum.mysensors.org/topic/2617/receivetime-and-request-in-1-6 I think it might be same.
    I have seen some activity on github lately (about this I think), have you downloaded the latest lib? It might be working now... dont know 100% though.



  • Thanks @sundberg84
    I'm going to update my library now !

    I will tell you if it works


  • Hardware Contributor



  • I'm sorry for that 😉
    It works perfectly after the library update

    thank you very much @sundberg84


Log in to reply
 

Suggested Topics

454
Online

7.3k
Users

8.1k
Topics

87.6k
Posts

Looks like your connection to MySensors Forum was lost, please wait while we try to reconnect.