Newer RFM69 driver for 2.0b



  • I have started using the newer RFM69 driver from LowPowerLab in 2.0b, this fix my occasional ST-fail issue with this radio and allows me to remove all of my wait(200) after each send. I'm also informed, that it may fixes the problem with the Ethernet gateway sharing of the hardware SPI, but I have not tested yet...

    ( a new issue was posted on GitHub for this also)

    These are the ONLY changes that I made to there files:
    In RFM69.cpp

    from:
    #include <RFM69.h>
    #include <RFM69registers.h>
    #include <SPI.h>
    
    To:
    #include "RFM69.h"
    #include "RFM69registers.h"
    #include <SPI.h>
    
    

    https://github.com/LowPowerLab/RFM69



  • I fixed the includes...
    I just replaced the three files in RFM69 folder with the new files from LowPowerLabs, made the two changes, done...

    I'm not set up to do PULL request...


  • Hero Member

    @lafleur I have also updated my local RFM69 library to the latest version with some additional changes to solve issues with acknowledgements not being received. If you're interested, you can see my conclusion here: https://forum.mysensors.org/topic/3663/testing-development-branch-with-rf69hw-is-not-working-as-it-should/12

    I also link to a separate thread over at the low-power forum where things are discussed in more detail. If we are planning to upgrade the RFM library I propose that we include the fix I found. The only problem is that this fix is mostly a temporary solution, so perhaps it is better to wait until the issue is fixed in the library itself.


 

505
Online

7.9k
Users

8.7k
Topics

93.6k
Posts