Unable to make it works :(



  • You did not mention any Controller in your setup, I'm assuming you only have the gateway + sensors up (without Controller, ie. Vera)?
    First of all if you did not change any part of the code, it will not work, because the sensors always sends a request to the gateway to request for an ID, and the gateway will send request to the controller for an available ID. If no respond from Controller everything stops there. However you can bypass the ID request by just forcing an ID on the sensor code by putting the id in the gw.begin() call, ie. gw.begin(10) for ID 10.



  • also uncomment #define DEBUG in config.h to see more debug messages...



  • Thank you for all your answers.

    Like suggested, I try with another power supply and it seems to resolve some communication problem. I mean both of arduino can now transmit some messages sometimes.
    Now it seems i have some communication problems despite capacitors connected on nrf. I will try with other capacitors when I will receive them.

    Effectively I didn't explain all stuff I made during my tests.
    I had activated debug like mentionned in mysensors troubleshoot webpage, and force sensor it to avoid the need of a controller forcing an id in sensor begin function.

    I will keep you in touch after I received my new components.

    Thank you again for your support 😉



  • Hi everybody

    I managed to make it works perfectly with capacitors.

    My controller is agocontrol and I'm developping with Hari the MySensor plugin for agocontrol.

    My gateway is an arduino nano with amplified version of nrf24
    My sensor is a arduino nano connected to a relay with button.

    I'm having problems of emission, I mean 2 times over 10 my sensor receives nothing.
    I took a look on the mysensor source code trying to find something that allows me to know on my controller the message has been correctly sent or not but I found nothing except that .
    Is there some ack sent back to the controller after message was sent successful or not ?

    Thx



  • @Tang said:

    My controller is agocontrol and I'm developping with Hari the MySensor plugin for agocontrol.

    Great! I am waiting for this, Mysensors Raspberry Pi controller, or integration with Domoticz.


  • Admin

    Yes, for relay-actuator an ack is sent back all the way to the controller.

    In the development version were working on, the communication is much more reliable (utilizes the shock burst mode with hardware acks).



  • @hek ok i will switch to development version to try it. thx
    About RF24 lib, do you recommend to switch to your optimized lib?


  • Admin

    It is included in the branch.



  • @hek is development branch usable in actual state?
    I just tryed to upload new serialgateway and after some code update (Gateway->MyGateway) it compiles.
    I also uploaded dallastemperature sketche and i receive some strange messages (i guess;-) ) on my controller:
    RECEIVED LINE:0/0;INTERNAL;]�U��S���;read: 255-255-0 s=255,c=4,t=3,cr=ok:
    RECEIVED LINE:255/255;INTERNAL;I_TIME;
    SENDING: 255;255;4;3;1400620645
    I didn't remember to see this message with master source code.
    With first message controller did nothing, and it answered current timestamp to second message. DallasTemp sensor sent 6 times this message then stop.

    That is the output of DallasSensor:
    sensor started, id 255
    req node id
    send: 255-255-0-0 s=255,c=4,t=3, st=fail:
    req node id
    send: 255-255-0-0 s=255,c=4,t=3, st=fail:
    req node id
    send: 255-255-0-0 s=255,c=4,t=3, st=ok:
    req node id
    send: 255-255-0-0 s=255,c=4,t=3, st=fail:
    req node id
    send: 255-255-0-0 s=255,c=4,t=3, st=fail:
    req node id
    send: 255-255-0-0 s=255,c=4,t=3, st=fail:


  • Admin

    @Tang

    It's usable with the dev-branch of the vera plugin (small changes in behavior and enumeration of internal commands which probably will mess things up in the agocontrol plugin).

    ***General comment: I cannot give any support on development-branch as it is under development and things might change fast and without any notice. ***


Log in to reply
 

527
Online

7.0k
Users

7.9k
Topics

84.8k
Posts

Looks like your connection to MySensors Forum was lost, please wait while we try to reconnect.