PiGatewaySerial doesn't write to virtual serial device /dev/ttyMySensorsGateway



  • Hi, I have some troubles with PiGatewaySerial (last version from github), raspberry pi Model B Revision 2.0 (000e)

    $ cat /proc/cpuinfo
    processor	: 0
    model name	: ARMv6-compatible processor rev 7 (v6l)
    BogoMIPS	: 2.00
    Features	: half thumb fastmult vfp edsp java tls 
    CPU implementer	: 0x41
    CPU architecture: 7
    CPU variant	: 0x0
    CPU part	: 0xb76
    CPU revision	: 7
    
    Hardware	: BCM2708
    Revision	: 000e
    Serial		: 00000000b9b39005
    
    

    When i execute ./PiGatewaySerial, it prints on the screen values read from sensors, but
    it doesn't write anything on the virtual serial device /dev/ttyMySensorsGateway

    $ sudo ./PiGatewaySerial
    Starting PiGatewaySerial...
    Protocol version - 1.4
    Created PTY '/dev/pts/0'
    Gateway tty: /dev/ttyMySensorsGateway
    ================ SPI Configuration ================
    CSN Pin   = CE0 (PI Hardware Driven)
    CE Pin   = Custom GPIO25
    Clock Speed = 8 Mhz
    ================ NRF Configuration ================
    STATUS = 0x0e RX_DR=0 TX_DS=0 MAX_RT=0 RX_P_NO=7 TX_FULL=0
    RX_ADDR_P0-1 = 0xa8a8e1fc01 0xa8a8e1fc00
    RX_ADDR_P2-5 = 0xff 0xc4 0xc5 0xc6
    TX_ADDR = 0xa8a8e1fc01
    RX_PW_P0-6 = 0x20 0x20 0x20 0x00 0x00 0x00
    EN_AA = 0x3b
    EN_RXADDR = 0x06
    RF_CH = 0x4c
    RF_SETUP = 0x23
    CONFIG = 0x0e
    DYNPD/FEATURE = 0x3f 0x06
    Data Rate = 250KBPS
    Model = nRF24L01+
    CRC Length = 16 bits
    PA Power = PA_LOW
    read: 255-255-0 s=255,c=3,t=3,pt=0,l=0:
    send: 255-194-1-0 s=255,c=3,t=3,pt=0,l=0,st=fail:
    read: 255-0-8 s=255,c=3,t=3,pt=0,l=0:
    send: 255-194-1-8 s=255,c=3,t=3,pt=0,l=0,st=fail:
    
    

    instead, if i read from /dev/ttyMySensorsGateway i obtain only the first
    message by the gateway, nothing else.

    $ sudo cat /dev/ttyMySensorsGateway
    0;0;3;0;14;Gateway startup complete.
    
    $ ls -al /dev/ttyMySensorsGateway 
    lrwxrwxrwx 1 root root 10 nov  5 16:32 /dev/ttyMySensorsGateway -> /dev/pts/0
    
    $ ls -al /dev/pts/*
    crw-rw---- 1 root tty  136, 0 nov  5 16:32 /dev/pts/0
    crw--w---- 1 pi   tty  136, 1 nov  5 16:33 /dev/pts/1
    c--------- 1 root root   5, 2 gen  1  1970 /dev/pts/ptmx
    

    if i understood anything i think i should find all the messages from remote nodes in /dev/ttyMySensorsGateway but it isn't working like this.
    Can you help me please?


  • Admin

    Try adding a capacitor on the radio.



  • @hek really? Have you read all? How can adding a capacitor write things on the serial instead of terminal output? 😮


  • Admin

    Sorry, can't help you with this one. .. only saw some st=fails in the log which could indicate powering issue of the radio...



  • I added the capacitor, but there's always the same problem 😞


 

334
Online

8.2k
Users

9.1k
Topics

96.7k
Posts