How can you tell if the Repeaternode is working?



  • Hello,
    I'm having trouble with getting my repeater nodes up and running.
    I'm using Arduino Pro-Mini with EasyIoT on a Raspberrypi as gateway.
    This is all the printout i get now.
    send: 4-4-0-0 s=255,c=3,t=11,pt=0,l=13,st=ok:Repeater Node
    send: 4-4-0-0 s=255,c=3,t=12,pt=0,l=3,st=ok:1.0
    send: 4-4-0-0 s=0,c=0,t=0,pt=0,l=5,st=ok:1.4.1
    My repeater node is 4, how to interpret each row, for instance why are two 4's in the beginning?
    Is there any way of getting more debug info out from the repeater?
    Perhaps adding some Serial.print commands somewhere to get info about
    recieved and sent packages?
    I'm not very skilled in programming so i can not by reading the Mysensor library files
    figure how and where to put such commands.
    Please help me out.
    Regards Sigolhi


  • Admin

    @sigolhi said:

    4-4-0-0

    the node that sent this message node -
    last node where this message was -
    next not this message will be sent to -
    final destination



  • @sigolhi said:
    Thank you, finally got it to work, though not through the nearest repeater it somehow decided to take a detour through the livingroom.
    With the second repeater turned on, no communication whatsoever is possible ???? Can they get confused if several paths are available?
    Sigolhi


  • Admin

    It should heal after a few failed transmissions (from sensor).


Log in to reply
 

Suggested Topics

  • 6
  • 1
  • 2
  • 1
  • 10
  • 10
  • 4
  • 5

3
Online

9.4k
Users

10.0k
Topics

104.3k
Posts