Newbie problems - node not working



  • HI

    I have a RPi gateway setup and appears to be working well...

    pi@raspberrypi:~/MySensors $ sudo ./bin/mysgw -d
    mysgw: Starting gateway...
    mysgw: Protocol version - 2.2.0-beta
    mysgw: MCO:BGN:INIT GW,CP=RNNG---,VER=2.2.0-beta
    mysgw: TSF:LRT:OK
    mysgw: TSM:INIT
    mysgw: TSF:WUR:MS=0
    mysgw: TSM:INIT:TSP OK
    mysgw: TSM:INIT:GW MODE
    mysgw: TSM:READY:ID=0,PAR=0,DIS=0
    mysgw: MCO:REG:NOT NEEDED
    mysgw: Listening for connections on 0.0.0.0:5003
    mysgw: MCO:BGN:STP
    mysgw: MCO:BGN:INIT OK,TSP=1

    However I have a node I am trying to set up and it is not working . It is based on a Leonardo board and I uploaded the dimmable LED sketch to it. Running V2.2 Installed a Cap across 3.3V supply, tried an independent 3.3V supply. I have double...maybe triple checked wiring to the radio which is a NRF24L01+ and I have swapped the modules between the gateway and the node however all I get is this which I understand indicates the Leonardo is not communicating with the radio:

    1260215 TSM:INIT
    1260221 !TSM:INIT:TSP FAIL
    1260221 TSM:FAIL:CNT=7
    1260221 TSM:FAIL:PDT
    1320224 TSM:FAIL:RE-INIT
    1320224 TSM:INIT
    1320230 !TSM:INIT:TSP FAIL
    1320230 TSM:FAIL:CNT=7
    1320230 TSM:FAIL:PDT
    1380232 TSM:FAIL:RE-INIT
    1380232 TSM:INIT
    1380238 !TSM:INIT:TSP FAIL
    1380238 TSM:FAIL:CNT=7
    1380238 TSM:FAIL:PDT

    Anyone got any suggestions of where else to go or what to look for?

    TIA


  • Hero Member

    Hey @pgv!

    At which pins did you connect the NRF24 modules to the Leonardo? The Leonardo uses different pins for SPI than Uno, Nano, Mini.
    I don't have a Leonardo myself, but you should find the SPI pins at the ISP header.



  • Thanks @TimO much appreciated. All working OK now! It's easy when you know where to look!

    Just missing a few packets but I will work on that. Thanks again


Log in to reply
 

383
Online

6.7k
Users

7.6k
Topics

80.5k
Posts

Looks like your connection to MySensors Forum was lost, please wait while we try to reconnect.