My first motion build give error



  • I am a newby and this is my first build i get this error from the motion sensor.

    I use a arduino uno to try this project.

    Can some one help me what is wron

    Starting sensor (RRNNA-, 2.0.0)
    TSM:INIT
    TSM:RADIO:OK
    !TSP:ASSIGNID:FAIL (ID=0)
    !TSM:FAILURE
    TSM:PDT
    TSM:FPAR
    TSP:MSG:SEND 0-0-255-255 s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=bc:
    TSM:FPAR
    TSP:MSG:SEND 0-0-255-255 s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=bc:
    TSM:FPAR
    TSP:MSG:SEND 0-0-255-255 s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=bc:
    TSM:FPAR
    TSP:MSG:SEND 0-0-255-255 s=255,c=3,t=7,pt=0,l=0,sg=0,ft=0,st=bc:
    !TSM:FPAR:FAIL
    !TSM:FAILURE
    TSM:PDT


  • Mod

    @TON-RIJNAARD great that you've gotten started 🙂
    Is this a combined node+gateway or do you have a separate gateway?
    Could you post your sketch?

    Node id 0 is reserved for the gateway. If this is a non-gateway node, use an id between 1 and 254.

    The basics of the MySensors network (nodes, gateways, etc) is described at https://www.mysensors.org/about/network



  • @mfalkvidd

    Hello, thanks for the very fast reply. The sketch is from the motion sensor.
    But i have not the gateway (i am waiting on the nano board).
    Must i chance the ID nr in the sketch?

    Greatz Ton


  • Contest Winner

    @TON-RIJNAARD to preset a node id use this define, where 1 can be a number between 1 and 254 (no duplicates allowed within your network)
    #define MY_NODE_ID 1

    But if there is no gateway you will keep getting errors, since radio messages will fail



  • @TON-RIJNAARD
    To test things, you need

    1. Device 1 with rf24L01+ radio
    • Load "gatewayserial" sketch
    1. Device 2 with rf24l01+ radio
    • Load motion sketch, but add a line before
      #include <MySensors.h>
      so that it looks like this
      #define MY_NODE_ID 1
      #include <MySensors.h>

    Switch on both devices and look at the serial messages from Device 1 (Gateway), When movement is detected, you will see new messages etc



  • Thanks all for the information i wait that i have my nano and look what happens then.


Log in to reply
 

1.2k
Online

6.7k
Users

7.6k
Topics

80.3k
Posts

Looks like your connection to MySensors Forum was lost, please wait while we try to reconnect.